Verslag survival Bathmen

Verslag door Gerrit Hilhorst.
Op zondag 19 april was het dan zover. Met een aanzienlijk aantal jeugdleden werd naar Bathmen afgereisd voor de Schipbeeksurvival. De omstandigheden waren ideaal, veel zon, blauwe lucht en nagenoeg windstil. Top dus en alle ingrediŽnten voor een mooie wedstrijd.

De Schipbeeksurvival staat bekend om z’n prima organisatie. De hindernissen zijn origineel (er wordt over het water gelopen via pallets, er zit een heuse steptocht in en er was een slotenloop door modder) en de juryposten bij de onderdelen zijn stimulerend.

Survival Bathmen 2009

De tocht bij de (recreatieve) jeugd ging over 4 kilometer en speelde zich af langs de ‘oevers’ van de Schipbeek. Het talrijk aanwezige publiek kon de sporters goed volgen en aanmoedigen.

Survival Bathmen 2009

De Beltrumse deelnemers vielen op door hun professionaliteit. Met souplesse werden de hindernissen doorlopen en de conditie bleek op orde. De trainingen van zondagmorgen hebben effect, dat was zichtbaar.

De wedstrijd in Bathmen had geen competitie element, ‘meedoen was belangrijker dan winnen’. Het was een test voor jezelf, om eens te kijken of het goed zit met de getraindheid. Nou, dat bleek dus. De meesten van Beltrum finishten binnen het uur. Goede prestatie!

Survival Bathmen 2009

Op 24 mei a.s. is de run van Winterswijk. We hopen jullie daar weer allemaal te zien!

Gerrit Hilhorst.

Survival Bathmen 2009

Survival Bathmen 2009