Verslag hike 2011

Door Joris Nahuis.

 Zaterdag 25 juni mocht ik (Joris Nahuis) mee als begeleider van de hike 2011. We kwamen om half 2 bij elkaar op het Maria plein. Om kwart voor 2 werden de groepsindeling bekend gemaakt. Tot mijn grote verrassing mocht ik samen met Wieke Klein Gebbink de meidengroep begeleiden. Die begeleiding was natuurlijk eigenlijk helemaal niet nodig, want die meiden konden alles zelf al maar toch.

Wij waren de eerste groep op de lijst, zodat wij als eerste mochten vertrekken. Elk groepje kreeg 2 kaarten mee waarop de route naar de slaaplocatie stond aangegeven. Ook stonden er 9 cirkels op de kaart. Elke cirkel stond voor een letter die ergens op de aangegeven plaats was verstopt met die letters kon een woord worden opgemaakt.

Nadat iedereen veilig was aangekomen op de plaats waar we gingen overnachten was er even tijd om te douchen. Na het douchen konden we heerlijk genieten van het avondeten, dat ook dit jaar weer prima was verzorgd. Op een enkeling na, die niet van macaroni houd, was het hartstikke lekker.

's Avonds waren er een aantal activiteiten gepland zoals: een zo'n hoog mogelijke toren bouwen van bamboe stokken, spijker slaan, voetbalspel, luchtbuks schieten en spijkerbroek hangen. Uiteraard hebben een aantal leiders dit ook even geprobeerd maar al snel bleek dat we kompleet kansloos waren bij een aantal toppers. Vooral Chiel met 3 min. 15 sec. was niet te kloppen. Na al deze activiteiten was het tijd voor het kampvuur wat nog altijd een groot succes is. Samen gezellig even de dag evalueren en natuurlijk lekker ouwehoeren wat ons niet veel moeite koste. Daarna toch maar proberen te slapen.. of toch niet????

De volgende dag stond er weer een stuk fietsen gepland richting het eindpunt van de hike. We hadden één tussenstop waar we iets te drinken kregen met een zakje chips. Eenmaal bij het eindpunt, Try Out in Dinxperlo, aangekomen kreeg iedereen de tijd om allerlei hindernissen uit te proberen over het gehele terrein. We kregen er ook les in boogschieten en gingen we tokkelen. Deze activiteit viel natuurlijk goed in de smaak bij iedereen, net als de heerlijke broodjes knakworst , soepje en een stuk watermeloen.

Natuurlijk ook niet onbelangrijk de prijs uitreiking. Maar hoe kan het ook anders dat de meidengroep onderleiding van een tweetal grandioze leiders als beste uit de bus kwam.

Op naar volgend jaar!

 

Natuurlijk willen wij ook nog een aantal mensen bedanken die zich mede hebben ingezet voor de Hike,

Hans Fentsahm voor de heerlijke Hollandse nieuwe met uitjes.

De groenteboer Westerveld die het fruit heeft gesponsord.

Jos Ratering voor de grote pan.

Alle ouders en leiders die mee hebben geholpen aan het begeleiden of voorbereiden van de Hike zodat alles in goede lijnen verliep.

Annemieke en Sandra voor het heerlijke avondeten.

Aloys voor het hout dat zorgde voor een hartstikke mooi kampvuur.