Verslag Survivalrun 2012 Beltrum

Verslag Jeugdrun Beltrum 2012 en een korte terugblik van een tweetal ouders.

De survivalrun voor de jeugd is in onze ogen goed verlopen. Dit jaar hadden we meer aandacht besteed aan het jeugdparcours. De jeugd had een bijna volledig eigen parcours met eigen hindernissen waar geen volwassenen opkwamen. Dit werd zeer op prijs gesteld. De starttijden waren vorig jaar al verzet van negen uur īs morgens naar twaalf uur īs middags.

De temperatuur is dan iets aangenamer en er is dan meer publiek. Stef Beunk verzorgde zoals vanouds op zijn eigen niet te evenaren manier de warming/up.
Het jeugd journaal en omroep Gelderland waren ook aanwezig voor opnames.

Algemeen Verslag

De jongste jeugd moest vanaf twaalf uur starten. De oudere jeugd moest vanaf half tien starten.


Halve run senioren

Vier leden deden al mee aan de halve run senioren. Hoewel de lat hier een stuk hoger ligt kwamen ze alle vier met rode armband over de finish. Dat is al een prestatie op zich. Van de 330 deelnemers haalden ze de volgende klassering:
169- Bjorn Ballast;
78-Rik Borgijink;
76- Jordy Huirne;
36- Mark Nahuis.
Netjes jongens.

Junioren run 15/17 jaar
Acht jongens mee aan de halve run junioren. Dit werd een echte broederstrijd. Bart Geessinck eindigde op de eerste plaats, terwijl broer Teun tweede werd. Daarachter vochten Kees te Brake en Ruud groot Zevert om de derde plaats. Kees  werd uiteindelijk derde. Een volledig Beltrums podium dus. Ruud  was bij de eindhindernis volledig verzuurd. Diverse keren moest hij deze hindernis overdoen. Freek te Fruchte haalde Ruud hier in en werd vijfde. Uiteindelijk lukte het Ruud ook om met bandje de eindhindernis te halen zodat hij net voor Quido Hoitink zevende werd. Volgend jaar toch iets meer trainen Ruud. Jelmer Draayer eindigde even later op plaats negen en Joris Nahuis eindigde met bandje op plaats veertien. Hulde jongens.

Jeugd 13-14 jaar
Bij de jongens 13-14 jaar deden 7 jongens van de S.S.B. mee Ze kwamen allemaal met rode bandje over de finish.  Klasse jongens. Vier jongens eindigden zelfs bij de eerste tien: Op 4-Douwe klein Gunnewiek;
6- Thijs Heutinck;
7- Boy klein Gunnewiek;
9- Niels Boverhof.

Bij de meisjes 10-12 jaar deden 7 meisjes van de S.S.B. mee. Anne Geessinck eindigde met overmacht op de eerste plaats. Op een paar minuten volgde Elles Rotink op de tweede plaats. Lynn Stapelbroek kwam ook bijna op het podium. Zij werd knap vierde. De andere meiden eindigden allemaal netjes met rode armband in de middenmoot. Allemaal gefeliciteerd.

Jeugd 10-12 jaar
Bij de jongens 10-12 jaar deden 12 jongens mee van S.S.B. In deze klasse eindigde jeugdlid Thijmen Stortelder  bijna op het podium. Hij werd knap vijfde terwijl Iskander Griemelink netjes op de zevende plaats eindigde. Ook de andere jongens van S.S.B. wisten knap met rode armbandje over de finish te komen. Ook hier iedereen gefeliciteerd met jullie prestatie.

SSBJeugd 8-9

Voor de jongste kinderen van 8-9 jaar hadden wij, als organisatie, besloten om er geen echte wedstrijd van te maken, het winnen was ondergeschikt aan het meedoen. De jongens en meisjes hebben een geweldige prestatie geleverd want ze moesten hetzelfde parcours lopen met dezelfde hindernissen als de oudere jeugd. Maar liefst 4 meisjes en 10 jongens van de SSB hebben onder begeleiding van een volwassene meegelopen. Allemaal hebben ze de finish gehaald, wat heel knap is. 

Verslagen kind/ouders

Hieronder volgt een korte terugblik van jeugdlid Pepijn Orriëns en zijn moeder en van de vader van Connor Kluivers. Beide kids liepen met in de SSBJeugd 8-9 jaar mee.

Pepijn Orriëns en zijn moeder

Vandaag is de dag dat ik voor het eerst de survival ga lopen.
Ik ga mijn survivalshirt ophalen en wij krijgen ook een polsbandje om, net als de grote atleten!
Wij moeten nog wel even geduld hebben want onze start is pas om 12.27 uur.
Maar om 11.45 uur hebben wij eerst de warming-up van Stef Beunk, wat altijd zeer creatief gebeurd.
Als de start dichter bij komt wordt het steeds spannender, wij staan klaar voor de start en ja….nu mogen wij, eerst de kinderen en dan een ouder/begeleider. (in de groep van 8/9 jarigen loopt een volwassen persoon mee).

Wij hebben de route al verkend (voorloop wat wij altijd doen met de survival groep van Beltrum) dus weten we wel waar wij heen moeten. In de Dorpstraat is de eerste hindernis, en dan maar weer verder lopen tot de volgende hindernis het was wel drassig maar het was goed te lopen. Je moest ook door sloten en de ene sloot was nog dieper dan de andere, en bij sommige kon ik er overheen springen het was goed te doen.

Toen ik bij een hindernis aankwam waar ik met een touw over een brede sloot moest zwaaien dacht ik; dit ga ik halen.
Zelfs onderweg kon je nog drinken krijgen.
Ik kom bij het boogschieten vind ik een lastig onderdeel, als je niet raak schiet moet je een extra hindernis doen.

Nu gaan wij richting Harbers allee, dan weet je dat je er bijna bent en na enkele hindernissen gedaan te hebben ga je richting school.

Daar waren nog enkele onderdelen eerst nog een blokje zagen en dan tot aan de finish allemaal hindernissen. Ik vond het leuk, en als je dan ook nog een mediale krijgt als beloning. Super!!

Als ouder is het leuk om met je kind mee te lopen en te zien hoe iedereen elkaar helpt en stimuleert ook al loopt je kind sneller, bij een hindernis tref je elkaar weer en ga je samen verder. Voor mij zelf gesproken vond ik het geweldig om te doen, het geeft je wel een kick.

Raoul Kluivers, vader Connor en eigenaar "De Voshaar"

Ik wil even mijn commentaar kwijt over de jeugdrun.
Ik vond het PERFECT !!!!!!!!!!!!!
Was voor mij de 1e keer dat ik jullie jeugdrun helemaal van dichtbij gezien heb.
De hindernissen waren mooi, leuk en uitdagend en ik heb geen moment gedacht dat iets link was voor de kids.
Ook een hele goed beslissing om een senior met de 8-9 jarigen mee te laten lopen en ook een goed beslissing om daar geen officieel klassement van te maken. Zo krijg je nooit de discussie van dat het ene kind een hindernis wel heeft gedaan en een ander niet of half. Het gaat om het plezier, helemaal in die leeftijd.
Posten waren leuk en behulpzaam.
Connor vond het heel leuk ! Bedankt!

< Terug naar verslagen