Verslagen jeugdrun Beltrum 2013

De verslagen van de run 2013!

Algemeen Verslag Jeugd

Verslag door Miranda Stegers

Het is weer zover, de survivalrun van Beltrum. De weersomstandigheden waren hetzelfde als tijdens de voorloop. Het heeft een aantal dagen voor de run flink geregend dus de weilanden zijn drassig en het maïsland is modderig.Gelukkig is het niet koud. De jongste jeugdleden verzamelen zich om 11.15uur op het Mariaplein. Tot ieders grote verrassing staat daar de jeugdjournaalbus,die evenals vorig jaar het hoogtepunt van Beltrum niet wil missen. Enkele kinderen worden geïnterviewd en drie kinderen krijgen een camera op hun hoofd en zullen tijdens de run gevolgd worden door het jeugdjournaal. Dat is natuurlijk best spannend. Op het mariaplein is het druk, en dweilorkest Valse Loch zorgt voor een gezellig en ontspannen sfeertje. Om 11.45 begint Stef Beunk traditioneel met de warming-up, en vanaf 12.00uur starten de eerste deelnemers. Het is een parcours van 5.5 km met daarin uitdagende en leuke hindernissen. De laatste die starten zijn de jeugd 8-9 jarigen. Zij lopen onder begeleiding van een volwassene. Voor sommigen is het de eerste keer. De oudere jeugd vanaf 15 jaar is al vanaf 9.30uur gestart,zij doen de halve run van 12 km. Het is een fantastische run, en de jeugd heeft weer een geweldige prestatie neergezet. Al ploeterend door de weilanden en door het drassige maïsland haalt iedereen vol trots de eindstreep met rode armbandje. Enkele Beltrumse jeugdleden behaalde zelfs een podiumplek. Iedereen gefeliciteerd met hun prestatie.

FotoFoto

Foto"s door Bennie Slagers

Verslagen Ouder/kind

Hieronder volgt een kort verslag van Joy te Morsche en Noëlle Goossens

Zondag 6 Januari 2013 de dag waarop het gaat gebeuren........ De eerste Beltrumse survivalrun voor ons in de categorie Jeugd 8-9 jaar. Wat is het al druk als we om 10.45uur een echt wedstrijdshirt en een bandje op gaan halen.Spannend hoor hoe zou het allemaal gaan. Met de voorloop een week ervoor hebben we al een beetje gezien wat ons te wachten staat dat is wel fijn.

Op naar het Mariaplein waar het heel gezellig is Valse Loch zorgt voor een goede sfeer,ook is het Jeugdjournaal er met de bus om opnames te maken.

Om 11.45 zorgt Stef voor een leuke warming up en daarna is het wachten op de start om 12.27 best  spannend hoor......
Met veel aanmoediging gaan we van start. Na het eerste hardloopstukje en een aantal hindernissen  gaan we door het water op weg naar het eerste maïsland. Al snel staan we tot ver boven de enkels in  de modder, zonder de schoenen te verliezen ploeteren we ons erdoorheen, echt super gaaf!
Touwklimmen,apenhang, over de sloot slingeren een weg banen door de bosjes, boogschieten, boomstam zagen het kwam allemaal voorbij. Met veel aanmoediging en applaus best een beetje moe over de finish. Geweldig om dit mee te maken volgend jaar zeker weer! Stichting survival Beltrum bedankt voor alle inzet en de super leuke dag TOP!!!

 

Groetjes van Joy te Morsche en Noëlle Goossens