Hike 2014

Op zaterdag en zondag 21 - 22 juni 2014 zijn we met ongeveer 40 jeugdleden van de survivalgroep Beltrum op Hike geweest.
Dit jaar naar het scouting gebouw in Eibergen. We hebben twee geweldige dagen gehad met enthousiaste kinderen,ouders en organisatie.
Ook het weer was voortreffelijk.

Om 12.30 moesten we op het Mariaplein in Beltrum verzamelen. Eerst moesten we zo'n 18 km lopen naar Eibergen. Tussendoor moest je allemaal opdrachten doen waarbij je punten kon verdienen. Eerst gingen we een opdracht doen met een kompas. Daarna moesten we dingen uitbeelden van een afstand en raden wat het was . Toen gingen we kanovaren van het ene touw naar het anderen en daarna een klein stempel tochtje waarbij je stempels moest zoeken. De laatste opdracht was dat je met netten onder een brug door moest klimmen en eindigde met de apenhang. Toen we eindelijk bij de blokhut waren gingen we de slaapzalen inrichten. Daarna gingen we eten. Om 00:00 midden in de nacht deden we een smokkel dropping. Bij die dropping moest je allemaal iets meenemen dat je langs de douane moest smokkelen. Soms kwam je dus zo'n iemand tegen en moest je je of snel ergens verstoppen zodat ze je niet zagen of gewoon doorlopen en helemaal niks geven. Als je bij de blokhut was aangekomen mocht je nog even bij het kampvuur zitten en op gegeven moment ging iedereen naar de  slaapzaal. s' Morgens werden we met potten en pannen gewekt door de leiders en gingen we ontbijten met ei en haring. Toen we klaar waren met ontbijten gingen we weer naar de Berkel, waar je onder de brug door kon klimmen en daar hadden een paar leiders een tokkelbaan over het water  opgezet. Je kon dus vanuit een boom naar beneden tokkelen naar de overkant van de Berkel.. Toen iedereen was geweest begon het te regenen en gingen we weer terug naar de blokhut. Daar pakten we de slaap spullen in en alle andere troep moesten we opruimen. Daarna deden we allemaal het douane spel en dat deden we twee keer. Toen het bijna drie uur was kwamen er al een paar ouders hun kind ophalen. We kregen allemaal nog een klein cadeautje: een buf en een survival shirt. Toen alles was op geruimd was de Hike af gelopen en gingen we moe maar met een voldaan gevoel naar huis. Het was weer een top weekend.

Jitske Knops ( 12 jaar) 

hike_2014_040_250        hike_2014_018_250

Voor meer foto's
Kijk op Facebook of hier op onze website.

 

 Hallo Allemaal,

Ik vond de Hike heel erg leuk. Wij moesten ons allemaal verzamelen op het Mariaplein.Daar werden alle kinderen  verdeeld over 6 groepen.Toen moest je lopen van Beltrum naar het scouting bos in Eibergen met onderweg allerlei hindernissen en opdrachten.Voor mij was het in het begin heel gemakkelijk,maar toen we op de helft waren was het wel anders.Ik had hele zere benen en was blij dat we op de eindlocatie aan kwamen.Yes we zijn er .S'nachts hebben we nog een smokkeltocht gedaan in het donker.Dat was heel erg leuk.Mijn vader heeft als douana gespeeld tijdens de tocht.

 

Jelmer Lubbers (9 jaar)